Kumpa sinut tuntisin paremmin

Erilaisuuden vahvuuksia

Muistatko miltä tuntui aloittaa uudessa työpaikassa tai uudessa työtehtävässä? Saattoi vähän jännittää tai ainakin mietityttää mitä tuli tehtyä. Uusi yritys, uusi yrityskulttuuri, uusi työyhteisö. Onko tämä sittenkään sitä mitä olit ajatellut, kun päätit ottaa uuden pestin vastaan? Todennäköisesti kaikki sujui hyvin ja pääsit sisään tehtävään, yritykseen, yrityskulttuuriin, työyhteisöön ja ajan kanssa kaikki alkoi sujumaan toivomallasi tavalla.

Uskon, että suurimmassa osassa yrityksiä on nykyisin omat perehdytysohjelmat, joilla pyritään siihen, että uusi työntekijä pääsee mahdollisimman nopeasti sisään yritykseen ja tehtäväänsä. Mutta ajattelepa projektityöläisiä, jotka saattava kerta toisensa jälkeen aloittaa, lyhyen ajankin sisällä, puhtaalta pöydältä. Projektit polkaistaan nopeasti käyntiin, ei siinä juurikaan ole aikaa toteuttaa perehdytysohjelmaa saati, että ehtisi tutustua kollegoihin. Sinne vaan hypätään mukaan ja toivotaan, että kaikki sujuu hyvin ja jokainen hoitaa omaan osuutensa niin kuin pitää. Ja ennemmin tai myöhemmin niin varmasti hyvin johdetussa projektissa tapahtuukin. Mutta ei se aina ole helppoa, sen voin kertoa ihan omista kokemuksista.

Meillä jokaisella on oma tapamme toimia, puhua, sanoa asioita suoraan tai vähemmän suoraan. Meillä jokaisella on omat luonteenpiirteet, jotka väkisin tulevat mukaan myös tiimiin. Miksi Maija aina pahoittaa mielensä, kun otan kantaa johonkin asiaan? Miksi Matti ei osallistu koskaan keskusteluihin eikä koskaan lähde muiden kanssa lounaalle, vaan syö työpöytänsä ääressä omia eväitä? Miksi Jukka-Pekka ei jousta vaan tekee sen minkä oli luvannut tänään tehdä, mutta ei osallistu aikataulutalkoisiin, ja veny ylitöihin? No siksi, että minun tapani on höystää sanomisiani huumorilla ja Maija ottaa kaikki sanomiset vakavasti. Matti on introvertti ja tarvitsee omaa rauhaa työpäivän aikanakin. Jukka-Pekka tuntee itsensä, tietää mitä hän ehtii päivän aikana tekemään, mutta työpäivän jälkeen hänellä on kiire opiskelemaan. Kyllähän nämä asiat selviävät aikanaan, etenkin pitkissä projekteissa, mutta miten asiat sujuisivat, jos tietäisimme toisistamme nämä asiat jo heti alussa? Monelta mielipahalta säästyttäisi ja työskentely ilmapiiri olisi varmasti parempi ja tuottoisampi, jos projektin ryhmäytyminen ja toisiin perehtyminen olisi ensimmäisiä tehtäviä, mitä projektissa tehdään?

Mitäs jos ottaisimme toisistamme ja tiimistä selvää luovalla tavalla. Yksi ihan pistämätön tapa on tehdä se luovalla tavalla niin, että jokainen tiimin jäsen tulee omalla tavallaan näkyväksi esimerkiksi valokuvilla ja niihin liittyvillä tarinoilla.

Kategoria(t): Luovalla tavalla, Projektipäällikkö, Projektit, Työhyvinvointi, Vuorovaikutus Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *