Luovuus osa ammattitaitoa

Luovalla tavalla

Harvoinpa sitä tulee ajatelleeksi, mitä kaikkea omaan ammattitaitoon kuuluu. Mikä minusta tekee oman ammattini osaajan. Ammattiin liittyvä ”kielioppi” on tullut tutuksi opinnoissa. Työhön liittyvät teoriat, tiedot ja tarvittavat taidot on käyty läpi sen tuhannen kertaa, mutta ei niitä ehdi miettimään työtä tehdessä. Kyllä se kaikki on alitajunnassa ja niitä vain jotenkin osaa soveltaa oikeissa kohdissa. Siitäkös se ihmisen ammattitaito riippuukin, miten hyvin osaa soveltaa opittuja asioita työhönsä? Mitäs jos lisäisi tähän vielä sen, että huippuammattilainen ottaa työhönsä mukaan luovuuden ja kyvyn vaihtaa näkökulmaa?

Sattuneesta syystä otan tässä esimerkiksi, vaikka ammatillinen projektipäällikkyys. Projektipäällikkö luo omilla taidoillaan ja toiminnallaan edellytykset projektin onnistumiselle ja siksi häneen kohdistuu projektiryhmän ja johdon taholta monia odotuksia ja toiveita. Hyvän projektipäällikön odotetaan olevan tuhattaituri. Hyvä projektipäällikkö hallitsee kokonaisuuksia ja hänellä on hyvä tilannetaju ja hän pystyy reagoimaan nopeasti tarvittaviin uusiin käänteisiin. Hän hallitsee projektiaan myös epäselvissä tilanteissa. Hän tunnistaa milloin projektia tulee hallita täydellisyyttä tavoitellen, milloin kannattaa edetä kompromissien ja priorisointien kautta. Projektipäällikkö on projektihallinnan ammattilainen ja hän ymmärtää oma lisäarvonsa projektille ja saa myös projektiryhmän jokaisen jäsenen kyvyt valjastettua projektin tavoitteiden saavuttamiseen. Hyvin johdettu projekti on työyhteisö, jossa töitä tehdään tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti yhteistyössä niin, että projektin kaikki tavoitteet saavutetaan ja jokainen projektiin osallistuvat voi tuntea saavansa arvostusta ja onnistumisia. Mutta missä tuollaisia taitoja voi opiskella?

Projektipäällikkötyön ”kielioppi” muodostuu projektityön lainalaisuuksien ja projektihallintamenetelmien tuntemisesta. Ja jokainen meistä on tuon ”kieliopin” tahoillansa opiskellut. Mutta jokainen meistä, jotka olemme toimineet projektipäällikköinä, tiedämme, ettei vain niiden hallitsemisella pitkälle pötkitä. Meillä jokaisella on jotain henkilökohtaisia ominaisuuksia, joita tarvitsemme johtaaksemme projektiamme halutulla tavalla niin, että itse selviämme haasteista järjissämme ja, myös mahdollistamme tiimillemme parhaan mahdollisen työskentelyilmapiirin. Ja tämä kaikki niin, että projekti saavuttaa sille asetetut tavoitteet.

Meillä on voilla käytössämme selkeä ja ainakin teoriassa hyvin toimiva projektihallintamenetelmä. Alkuun todennäköisesti kaikki sujuukin sen varassa hyvin, mutta entäpä sitten kun vastaan tulee isompia ja pienempiä ongelma tai haasteita? Noinkohan vain pidämme kiinni siitä, että kaikki tehdään niin kuin menetelmässä on kuvattu? Ei se taida kyllä niin mennä. Projektipäällikön keskeisin osaaminen on soveltaa menetelmää juuri niin kuin se kulloiseenkin projektiin on tarkoituksenmukaista. No mistä sen tietää mikä on tarkoituksenmukaista? Omasta kokemuksesta uskaltaisin väittää, että se on projektipäällikön kykyä nähdä asioita luovasti eri näkökulmasta.

Niin kevytkenkäiselle kuin se kuulostaa, projektipäällikön yksi keskeinen tekijä ammattimaisessa projektijohtamisessa, on oman luovuuden hyödyntäminen.  Väittäisin, että jokainen meistä sitä joutuu tai saa käyttää. Toiset enemmän tietoisena siitä, toiset tiedostamattaan. Jotta se olisi mahdollista jokaiselle ammatti-projektipäällikölle, pitäisiköhän siitä puhua enemmän tai peräti ottaa osaksi mukaan projektipäällikkö koulutuksissa?

Kategoria(t): Luovalla tavalla, Luovuus, Projektipäällikkö, Projektit, Työhyvinvointi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *