Valmennus taklaamaan projektien henkilöriskejä

Arvostava valokuvaus

Sen sijaan, että kirjoittaisimme projektin riskiksi projektiin osallistuvat ihmiset, meidän kannattaa pohtia perusteellisesti miksi ihmiset ovat projektin riski ja miten se voidaan jo etukäteen taklata. Yksi selkeä, konkreettinen ja aika yksinkertainen toimenpide on se, että projektipäällikköä ja projektitiimiä tuetaan valmennuksellisilla keinoilla.

Organisaation näkökulmasta valmennuksen hyötyjä on mm. se, että tavoitteet konkretisoituvat jokaisen työn kannalta, projekteissa löydetään rakentavia ratkaisuja, ihmiset sitoutuvat työhönsä ja ottavat vastuuta omasta tehtävästään ja tavoitteellinen työskentely lisääntyy. Ja ennen kaikkea se on suuri teko projektityöläisten työhyvinvoinnin varmistamiseksi.

Projektin hyödyt valmennuksesta

  • ryhmäytyminen nopeutuu
  • ryhmäidentiteetti vahvisuu
  • arvostava vuorovaikutus lisääntyy
  • työyhteisötaidot tulevat näkyväksi, jolloin niitä voidaan myös kehittää

Tuloksellisessa projektitiimissä on

  • vahva ryhmäidentiteetti
  • vuorovaikutus arvostavaa ja dialogista
  • työn imua ja myötäintoa
  • hyvät  työyhteisötaidot

Pitkään hanke ja projektityötä tehneenä tiedän, että etenkin pitkissä hankkeissa ja projekteissa johtamisen tuen tarve on huutavan suuri. Vaikka kuinka osaa mennen tullen projektihallinnan menetelmät ja metodit, se ei enää nykyisessä turbolenssissa riitä. Myös ihmiset pitää saada toimimaan täysillä, pistämään itsensä likoon ja yhteistyön pitää olla sujuvaa. Huippuammattilaisia ei enää johdeta auktoriteetilla ja mikromanageeraamalla.

Avainsana on miten projektipäällikkö onnistuu luomaan projektiinsa työskentelyilmapiirin, jossa jokainen ottaa vastuun omasta tehtävästään ja sitoutuu yhteiseen päämäärään. Projektipäällikkö ei enää mitenkään voi olla projektinsa kymppi. Onnistuminen edellyttää niin suurta ja laajaa asiantuntemusta, ettei yksi ihminen enää mitenkään voi sitä hallita. Onnistunut lopputulos on projektitiimin jäsenten työssäonnistumisen summa.

Valmennuksen tuella projektipäällikkö pääsee tarkastelemaan omaa toimintaansa ja sitä millä keinoilla saa pidettyä projektitiiminsä tavoitteiden suunnassa, jokaisen ottamaan vastuun omasta työstään ja millaista johtamista projekti tarvitsee.

Kun valmennusprosessiin otetaan myös projektitiimin valmennus, varmistetaan, että tavoitteet pysyvät jokaiselle sen jäsenelle kirkkaina ja selkeinä ja yhteinen tekeminen on tehokasta ja sujuvaa. Valmennuksessa oman ja toisten työn arvostus lisääntyy ja innostus työhön tarttuu tiimiläisestä toiseen.

Se, miksi puhun tästä suurella rintaäänellä, johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että olen itse päässyt näkemään ja kuulemaan elävässä elämässä miten projektin tukeminen valmennuksella toimii. Oma kokemukseni on, että tarjoamalla valmennuksellinen tuki projektipäällikölle ja projektitiimille vähentää henkilöriskiä merkittävästi. Miksiköhän näin yksinkertainen ja konkreettinen toimenpide ei ole kaikkien projektien käytettävissä?

Kategoria(t): Luovalla tavalla, Projektipäällikkö, Projektit, Tuki projektille, Työhyvinvointi, Vuorovaikutus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *